Kullaküllane

 

Ülesvõtte lugu:

Ma sündisin sellest kivist 200 meetri kaugusel Koosa talus. Seal samas olen ma tänaseni elanud enamuse oma ajast. Ohvrikivi on osa minu isiklikust mütoloogiast. Sellega seonduvad: Lugu Rootsi kuninga peidetud kullast, Arheoloogidele mängitud vingerpuss, Kivi sees elav punase-ninaga-onu, Kevadine paberlaevukeste ujutamine, Mutta kadunud kummik, Kivist mööduv koolitee, Pööripäevased andide jätmised, Mõtlused ja palved..

Aga seekord äratas mind kutsikas liiga vara. Et ärkvelolekut ära kasutada, otsustasin minna päikesetõusu vaatama ning drooni lennutama. Nägin kivi juures kolme metskitse, kes minu saabudes vaikselt eemaldusid - Nende värsked rajad on siin jäädvustusel veel näha. Sel hommikul oli päikesetõus ebatavaliselt hämus. Hiljem sain teada, et hämu põhjuseks olid Lõuna-Venemaa ja Ida-Ukraina suured maastikupõlengud.

Pühapaiga nimi: Kullaga küla Ohvrikivi
Koht: Tartumaa, Kambja vald, Kullaga küla, Põllu sees, paarkümmend meetrit kruusateest. Lähedal läänesuunas asub Koosa talu.
Pildistamise aeg: 1. oktoober 2020
Autor: Aleksander Erstu

Autor annab ülesvõtte Creative Commons 3.0 litsentsi tingimustel vabakasutusse. Ülesvõtet võib mittetulunduslikel eesmärkidel ja autorile viidates tasuta kasutada.